CV template Word

Download hier gratis het CV template Word-bestand. Lukt het downloaden van het CV template Word niet? Neem dan contact op met CheckWerk en vraag om het CV template Word.

Belangrijk: Wanneer de tekst in het CV template Word-bestand verspringt bij het gebruik van de Tab-toets, houd dan de Ctrl-toets erbij ingedrukt (Ctrl+Tab).

CV Template Word Schrijftips

CV tips: 10 don’ts voor je CV

Je Curriculum Vitae is vaak de eerste indruk op een werkgever waar je solliciteert. Voorkom veelvoorkomende valkuilen met deze CheckWerk CV tips!

Deze zaken kun je beter vermijden bij het maken van je CV. Hierbij geldt natuurlijk dat wanneer het specifiek gevraagd wordt voor een vacature, dat je het dan wel kunt vermelden.

Bij het CV template Word-bestand wat je op deze pagina kunt downloaden is al zoveel mogelijk rekening gehouden met te vermijden zaken.

 1. Te persoonlijke informatie
  • Gebruik geen foto, tenzij dat expliciet gevraagd wordt. 88% van de CV’s wordt afgekeurd op basis van een foto bij je sollicitatie! Sommige werkgevers zullen CV’s met een foto al direct vermijden om potentiële beschuldiging van discriminatie te voorkomen.
  • Vermeld niet je religie / geloofsovertuiging;
  • Vermeld niet je seksuele geaardheid;
  • Vermeld niet je politieke voorkeur.

  Wanneer je het CV template Word aanhoudt, weet je zeker dat je goed zit!

 2. Spelfouten en slechte grammatica

  50% van alle door recruiters ontvangen CV’s bevatten spel- of grammaticale fouten. Dit komt het meeste voor onder sollicitanten tussen de 21 en 25 jaar oud.
  
Wanneer je moeite hebt met correcte spelling en grammatica, gebruik dan spellingscontrole en laat de tekst nalezen door iemand die er goed in is. Als je je CV uitprint en dan nogmaals leest, kun je fouten er vaak eenvoudiger uit halen.
Ook wanneer je het CV template Word gebruikt, kijk goed naar wat je erin gezet hebt.

  CV Template Glasses
 3. Niet-relevante werkervaring
    Je CV moet de werkgever of recruiter zo snel mogelijk laten zien dat jij voldoet aan de functie-eisen voor de baan waarop je solliciteert. Laat alle irrelevante informatie weg die hier niet aan bijdragen. Als het nodig is om wat irrelevante werkervaring te vermelden om ‘gaten’ in je CV te voorkomen, beperk deze dan tot een minimum. Gebruik het CV template Word om je werkervaring in te vullen. Regels die je niet nodig hebt, kun je schrappen.

    Lees de functieomschrijving zorgvuldig en beslis welke informatie op je CV echt relevant is voor de functie.
  
Maak bij het lezen van de vacature een lijstje met steekwoorden om je te helpen je CV zoveel mogelijk te focussen.
  
De gemiddelde zoektocht naar een nieuwe baan duurt 18 weken, maar is langer voor kandidaten zonder een sterk CV!

 4. Hobbies, rariteiten en een vreemd e-mailadres
    Over het algemeen willen werkgevers niet weten wat je doet in je vrije tijd. Een uitzondering hierop is natuurlijk wanneer je een hobby hebt die gerelateerd is aan de functie waarop je solliciteert. Dit kun je dan schrijven onder het kopje ‘Relevante vrijetijdsbesteding’.
  
Ook niet-professionele, irrelevante prestaties hoef je niet te vermelden. Zoals je ook kunt zien in het CV template Word kun je het vermelden hiervan ook helemaal weglaten.

    Je persoonlijke, lollige e-mailadres kan je een potentieel sollicitatiegesprek kosten. 76% van de CV’s worden verwijderd als het e-mailadres onprofessioneel is. Heb je nog geen normaal e-mailadres, neem dan even de moeite om bijvoorbeeld een Gmail- of Live-adres aan te maken Bijvoorbeeld: voornaam-of-voorletter.achternaam@gmail.com.

 5. Negativiteit
    Het is belangrijk om positieve taal te gebruiken op je CV.
  
Vervang negatieve zinnen door positieve. Bijvoorbeeld: ‘Een waardevolle les’ in plaats van ‘Een fout’.

  Vermijd ook de verleiding om voorgaande werkgevers af te kraken.

    Deze woorden kun je beter niet gebruiken:

  1. Vreselijk
  2. Slecht
  3. Fout
  4. Haat
  5. Vergissing
  6. Niets
  7. Probleem

  92% van de recruiters weigert kandidaten die negatieve reacties achterlaten op social media.

 6. Het paard achter de wagen spannen

  Potentiële werkgevers zullen pas veel later in het sollicitatieproces referenties nodig hebben, dus er is geen reden om deze in je CV te vermelden.
  
Houd in plaats daarvan een aparte lijst met referenties apart te houden die up-to-date is, klaar om te versturen wanneer hierom gevraagd wordt.

    De gemiddelde tijdsduur die een recruiter naar je CV kijkt is 5 tot 7 seconden!

 7. Liegen op je CV

  Iedereen leukt zijn CV wel een beetje op, maar vermijd leugens. Het is waarschijnlijk dat dit aan het licht komt wanneer je de baan daadwerkelijk krijgt.
  
Volgens de Society for Human Resource Management, voert 96% van alle bedrijven een bepaalde vorm van achtergrondcheck uit op elke werknemer.
  
Als werkzoekende moet je er zeker van zijn dat de functie waarop je solliciteert echt passend is. Als dat zo is, is het niet nodig om te liegen, omdat je kwaliteiten voor zichzelf spreken.

  Poll: Heb je wel eens gelogen op je CV?
  
Ja, meerdere malen 9,5%
  
Ja, één keer 4,1%
  
Nee, maar ik zou het wel overwegen 12,9%
  
Nee, nooit 73,5%

  Bedenk goed wat je aan het CV template Word toevoegt!

  CV Template Word Curriculum Vitae
 8. Informatie overload
    Laat alvast een goede communicatievaardigheid van je zien door je CV te beperken tot slechts een paar pagina’s. In het CV template Word is ook gebruik gemaakt van slechts twee pagina’s.

    Wanneer je net afgestudeerd bent, is één A4 als CV voldoende. Twee pagina’s is standaard voor ervaren professionals. Teveel pagina’s kunnen juist in je nadeel gaan werken. Houd als absolute maximum drie pagina’s aan. Zie verder het kopje ‘Lengte CV’.

  


 9. Te creatief worden
  • Houd je CV makkelijk leesbaar en professioneel. Gebruik onderstrepen, dikgedrukte tekst en schuingedrukte tekst spaarzaam. Zie het CV template Word als voorbeeld.
  • Gebruik uitgelijnde koppen en een gestructureerde layout, zoals je op deze pagina kunt downloaden.
  • Gebruik een eenvoudig en/of klassiek lettertype, zoals Cambria, Calibri, Georgia, Helvetica, of Arial;
  • Schrijf je CV niet met de hand, tenzij hierom gevraagd wordt. Gebruik het CV template Word;
  • Gebruik geen afleidende kleuren;
  • Gebruik geen afbeeldingen.


 10. Wollige teksten en vaktermen

  Vermijd betekenisloze vaktermen, clichés en vage bewoording. Gebruik in plaats daarvan voorbeelden met feiten en cijfers om te laten zien dat je de perfecte kandidaat bent.

  • 71% van de werkgevers zegt regelmatig jargon op CV’s te zien;
  • 54% van de werkgevers zegt dat zij regelmatig geïrriteerd raken door gebruik van jargon op het CV;
  • 41% van de werkgevers is het erover eens dat mannen meer vaktermen gebruiken op hun Curriculum Vitae.
 11. Het gebruik van een CV template of CV layout

  Het gebruik van een CV template of CV layout is een makkelijke en snelle manier voor het maken van een CV. Zo’n CV sjabloon kun je op CheckWerk gewoon gratis downloaden; het CV template Word. Het is zonde en niet nodig om voor een CV layout te betalen!

  CV Template Word Glass

  Lengte CV

  In het CV template Word is rekening gehouden met het ideale aantal pagina’s voor een Curriculum Vitae. In een CV kun je het beste zorgen voor een goed overzicht van je werkervaring en opleiding(en). Wanneer er zeer relevante werkzaamheden zijn voor de functie waarop je solliciteert, kun je deze vermelden. Zorg er wel voor dat je CV niet te lang wordt. Wat is de beste lengte voor je CV? Twee pagina’s is het meest ideaal. Maximaal drie pagina’s. Het moet voor de lezer duidelijk en overzichtelijk blijven! Ook dit kan meehelpen aan het krijgen van een uitnodiging voor een gesprek. Je laat hiermee namelijk ook zien dat je zaken kort en helder kunt samenvatten. Dowload het CV template Word boven- of onderaan deze pagina.

    CV template word Mac en .docx

  Heb je een Mac computer? Ook dan kun je het CV template Word-bestand openen. Ondervind je toch problemen, bijvoorbeeld met het openen van een .docx-bestand? Neem dan contact op met CheckWerk.

  CV template download

  Download hier gratis het CV template Word of neem contact op voor het maken van jouw Curriculum Vitae.

  CV Template Word Cloud2