Bent u werkgever?

Op zoek naar ICT Vacatures?

Ben je op zoek naar een ICT vacature? Dan is CheckWerk.nl de juiste ICT vacaturebank voor jou. Hier vind je de meeste en unieke ICT vacatures bij jou in de buurt. Werk op je dit moment al in de ICT en wil je graag een nieuwe baan, of ben je afgestudeerd ICT'er en wil je gaan werken binnen de ICT? Bekijk dan het aanbod van ICT vacatures die we je te bieden hebben.

Het vakgebied ICT

ICT wordt gebruikt als afkorting voor Informatietechnologie (voluit: Informatie- en Communicatietechnologie). Vroeger werd dit ook wel Informatica genoemd. Binnen de ICT vacatures hanteren we in onze vacaturebank een aantal specifieke vakgebieden, welke bijvoorbeeld te maken hebben met de diverse specialisaties, gebruikte technieken, programmeertalen en frameworks. Binnen de ICT specialisaties onderscheiden we Front-end en Back-end als de twee hoofdvakgebieden. Bij Front-end (ook wel: Frontend) valt te denken aan de gebruikersomgeving van een applicatie. Het wordt ook wel de grafische gebruikersinterface genoemd. Dit is het totaal van alle hardware en software; het deel wat de gebruiker ziet en waarmee hij met de computer kan communiceren door middel van beeldscherm, toetsenbord / touchpad en/of muis en microfoon. Je kunt dit vergelijken met de wellicht bij sommigen beter bekende 'Front-Office' of 'Front-Desk' bij bedrijven, welke het deel is van het bedrijf wat met de klant communiceert. Zoals er bij deze bedrijven ook vaak een 'Back-Office' is, geldt dat ook binnen het vakgebied ICT: de zogeheten 'Back-end' (ook wel: Backend). Dit is het gedeelte 'achter de schermen', wat de gebruiker niet ziet. Communicatie van de gebruiker met de Back-end verloopt via de Front-end. Op CheckWerk.nl vind je diverse Front-end vacatures en Back-end vacatures. Bij de Back-end valt te denken aan de broncode (ook wel brontekst, source of source code) en met welke programeertaal deze door een programmeur (ook wel ontwikkelaar of developer) geschreven is.

Programmeertalen bij ICT Vacatures

De programmeertalen die we bij het indelen van onze ICT vacatures onderscheiden zijn: PHP, .Net (ook wel DotNet), Java, C#, Python en MySQL. Er zijn nog veel meer programmeertalen binnen de ICT, zie hiervoor een lijst van programmeertalen. Iemand die in PHP kan programmeren wordt een PHP Developer genoemd. Op CheckWerk.nl bieden we diverse PHP Developer vacatures aan.

Groeiend aantal ICT Vacatures

Gezien de online ontwikkelingen neemt de vraag van bedrijven en werkgevers naar goede ICT'ers alleen maar toe. Het aantal openstaande ICT vacatures groeit dan ook aanzienlijk. Dit neemt veel harder toe dan het aanbod van nieuwe ICT werknemers en daarmee sollicitanten die zich hebben gespecialiseerd binnen het vakgebied ICT en bijvoorbeeld PHP. Hierdoor ontstaat er een tekort aan goede ICT werknemers. Een goede ICT'er is veel waard voor een bedrijf! Wanneer je echt goed bent, mag hier vanuit de werkgever ook zeker een goede beloning tegenover staan. Houd hier rekening mee wanneer je solliciteert op een ICT vacature! Laat je niet weerhouden door bijvoorbeeld je leeftijd, want salariëring bij ICT vacatures ligt net even anders dan bij een reguliere vacature.

Frameworks binnen de ICT

Door het gebruik van (software)frameworks kunnen verschillende ontwikkelaars op een uniforme wijze software bouwen. Binnen PHP delen we in onze ICT vacaturebank de volgende Frameworks in: Zend 1, Zend 2, Symfony 1, Symfony 2, CodeIgniter, CakePHP, Laravel en Yii. Dit zijn de belangrijkste frameworks die in ICT vacatures gevraagd worden. Bij een PHP vacature staat dan bijvoorbeeld aangegeven dat vakkennis van een Symfony Framework of Zend Framework vereist is. Binnen Python onderscheiden we bij onze ICT vacatures de frameworks Django, Flask en Bottle. Regelmatig is er bij ICT vacatures ook kennis vereist van specifieke technieken, zoals Ajax, JSON, jQuery, JavaScript, Prototype, Sass, XML, HTML(5), CSS en Twig.

Past mijn opleiding wel bij de ICT Vacature?

Ook wanneer je op zoek bent naar ICT vacatures en je voldoende kennis hebt van zaken, maar twijfelt of andere zaken, zoals je opleiding wel voldoende zijn, willen we je toch graag uitnodigen om op deze ICT vacatures te solliciteren. Bij ICT vacatures is kennis, kunde en eventuele ervaring een stuk belangrijker! Zoek je bijvoorbeeld ICT vacatures MBO Niveau 3 en zie je alleen maar ICT vacatures HBO? Solliciteer dan toch op de vacature!

Specifiek zoeken op vakgebied?