Vacatures plaatsen: Op welke vacaturebank?

Vacatures plaatsen is mogelijk op diverse vacaturebanken. Maar waar kun je nu het beste vacatures plaatsen en wat kost het? Je kunt op sommige vacaturesites bijvoorbeeld ook gratis vacatures plaatsen. Alleen vacaturebanken waar je te allen tijde gratis vacatures kunt plaatsen, zijn vaak van mindere kwaliteit; zowel de sites als de kandidaten die erop reageren. Dit is niet het geval bij het vacatures plaatsen op vacaturesites zoals bijvoorbeeld CheckWerk.nl, omdat dit voorlopig nog een gratis vacaturebank is. Zo adverteer je dus op een goede vacaturebank, waarbij je profiteert van gratis plaatsing.

Vacaturebanken vergelijken

Hieronder tref je een vergelijk van diverse vacaturebanken en vacaturesites waar je vacatures kunt plaatsen. Bij sommigen kun je gratis vacatures plaatsen, bij anderen moet je hiervoor betalen. Bij elke vacaturebank staat aangegeven wat de prijs is en welke mogelijkheden je hebt.

CheckWerk.nl meest veilige vacaturebank

CheckWerk.nl is de meest veilige vacaturebank, omdat deze als enige door de veiligheidstest heen komt qua gebruik van uw persoonlijke gegevens. De CheckWerk.nl vacaturebank gebruikt als enige een versleutelde SSL-verbinding. De rest van alle vacaturebanken laten het op dit gebied afweten.

Prijzen voor een vacature plaatsen op CheckWerk.nl

Meerdere maandvacatures plaatsen: Gratis!

Bij het plaatsen van een bestelling voor meerdere vacatures plaatsen voor één maand blijft de prijs €0,00. 
CheckWerk.nl is hiermee ook de voordeligste vacaturebank. Vul een aantal in en de looptijd. Klik op ‘Berekenen’ en vervolgens op ‘Aan winkelwagen toevoegen’. Hierna klikt u rechts op ‘Bestellen’.

Vacatures plaatsen CheckWerk
Uw vacatures geplaatst in AdWords advertenties en op Social Media

Wanneer u vacatures plaatst op CheckWerk.nl, worden deze ook voor u gepromoot in hun AdWords-campagnes. Zo profiteert u automatisch van extra exposure voor uw vacatures in Google. Daarnaast worden deze ook geplaatst op social media, zoals Twitter, Linkedin, Google+ en Facebook.

Vacatures plaatsen? Begin direct!

Hoe kan ik vacatures plaatsen op CheckWerk.nl?

Het plaatsen van personeelsadvertenties kan eenvoudig op de vacaturebank CheckWerk.nl. Weet u al hoe het werkt, dan kunt u zich hier registreren als werkgever en direct beginnen met vacatures plaatsen.

Heeft u al een account om vacatures te plaatsen? Log dan hier in.

Wilt u vacatures plaatsen, maar is het nog niet helemaal duidelijk hoe u dit kunt doen? Bekijk hieronder dan de uitgebreide instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u uw vacatures kunt plaatsen.

Stap 1: Ga naar de registratiepagina voor werkgevers

Werkgever Registreren

Stap 2: Selecteer het type bedrijf en voer de bedrijfsnaam in

Kies type bedrijf bedrijfsnaam

Stap 3: Voer uw naam en adresgegevens in

Naam Adresgegevens

Stap 4: Voer uw e-mailadres in en kies een wachtwoord. Herhaal het wachtwoord ter bevestiging.

E-mail Wachtwoord

Stap 5: Accepteer de Algemene Voorwaarden en klik op Registreren

Algemene voorwaarden Registreren

Andere vacaturebanken

Hieronder ziet u de verschillen van CheckWerk.nl ten opzichte van andere vacaturebanken.

NationaleVacaturebank

Op NationaleVacaturebank zijn veel vacatures te vinden. Een belangrijke kanttekening hierbij is wel dat veel vacatures er dubbel op staan, tot vaak wel vier keer. De reden hierachter is onduidelijk en ook voor de user-experience verre van optimaal.

Prijzen NationaleVacaturebank

Standaard vacature: €598,00 (de introductieprijs van €449,00 geldt helaas alleen voor nieuwe klanten)

Vacatures plaatsen Nationale vacaturebank

Monsterboard

Op Monsterboard.nl zijn ook een groot aantal vacatures beschikbaar. Hier zijn minder dubbele vacatures te vinden dan op NationaleVacaturebank. Op Monsterboard lijdt de gebruikerservaring jammer genoeg onder de met banners volgepropte pagina’s. Blijkbaar is geld verdienen belangrijker geworden dan goede kandidaten leveren.

Prijzen Monsterboard

Standaard vacature: €399,00

Vacatures plaatsen Monsterboard

Jobbird

Bij de lancering van Jobbird leek dit even dé nieuwe vacaturebank te zijn. Helaas hebben zij dit niet vol kunnen houden en is het nu slechts een met onnodige informatie volgepropte vacaturebank, waar je door de bomen het bos niet meer ziet. De vindbaarheid in Google lijkt ook drastisch gekelderd te zijn en daarmee ook de onvervulde arbeidsplaatsen die zij promoten.

Prijzen Jobbird

Gesponsorde vacatures: €1,00 per click
Topbaan: €249,00
Topboost: €375,00Vacatures plaatsen op Indeed

Ook hier een duidelijk geval van door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Indeed staat vol met tekst, waardoor de pagina zeer onduidelijk wordt. Er is qua ontwerp geprobeerd Google zoekresultaten na te bootsen, wat niet erg goed gelukt is. Bovendien voor de werkzoekenden die vacatures zoeken ook niet ideaal, aangezien die waarschijnlijk al via Google binnenkwam; dan wil je niet weer in een tweede zoekmachine, met veel mindere lay-out terechtkomen. Een ander nadeel is dat bij het aanmaken van een werkgeversaccount, het wachtwoord minimaal tien tekens lang moet zijn. Ook dit is niet gebruiksvriendelijk.

Prijzen Indeed

Wanneer wij een account aanmaakten en een stap verder of terug gingen, konden wij geen prijzen achterhalen. Bovendien werd een korte vacaturetitel bestempeld als ‘Zwak’. Dit gaat wederom ten koste van de gebruiksvriendelijkheid.

Uw vacatures op UWV en Werk.nl

Als u uw vacatures wilt plaatsen bij het UWV, dan kan dit middels Werk.nl. Hiermee benadert u gratis, mensen die zonder werk zitten.

Vacatures plaatsen op Social Media

Kandidaten werven via Social Media kan zeker goed werken. Wanneer u uw vacatures plaatst op bijvoorbeeld CheckWerk.nl, worden uw vacatures automatisch op relevante Social Media geplaatst. Hier hoeft u zelf dus geen moeite voor te doen!

#vacature op Twitter

In 2014 is de hashtag #vacature het meest getweet. Hopelijk een signaal dat de economie weer aan het aantrekken is. Helaas vielen er ook veel ontslagen of werden deze aangekondigd.

Plaatsen van vacatures op Linkedin

Vacatures plaatsen op Linkedin lijkt wellicht aantrekkelijk, maar dit is helaas niet goedkoop en gratis plaatsen is hier ook niet mogelijk.

Prijzen Linkedin

Standaard vacature: €139,95
Adverteren: €2,00 per klik (helaas betaal je dit ook écht per klik, dus niet zoals bij AdWords!)

Vacatures bedrijven

Voor zowel reguliere bedrijven, uitzendbureaus als recruitmentbureaus is CheckWerk.nl de beste keus als het gaat om goede kandidaten werven. Een nieuwe vacaturebank, die alles direct goed doet, zonder hoge prijzen. Dit is zeker het proberen waard!

Vacatures België

Om kandidaten te werven in België kun je hier een VDAB vacature plaatsen.