Voorbeeld sollicitatiebrief | Motivatiebrief voorbeeld

Deze voorbeeld sollicitatiebrief en dit motivatiebrief voorbeeld kun je direct gratis gebruiken en makkelijk invullen. Vaak worden de basisregels voor een goede sollicitatiebrief en motivatiebrief tegenwoordig vergeten. Hier kun jij je voordeel mee doen! Als jij namelijk door middel van deze voorbeeld sollicitatiebrief en dit motivatiebrief voorbeeld jouw sollicitatiebrief of motivatiebrief schrijft, heb je grote kans dat je al een grote voorsprong hebt op de rest van de sollicitanten! Deze voorbeeld sollicitatiebrief en dit motivatiebrief voorbeeld heeft mij al meerdere keren geholpen aan een sollicitatiegesprek en aan een baan!

Ben je naast deze voorbeeld sollicitatiebrief en dit motivatiebrief voorbeeld ook op zoek naar tips bij het solliciteren, kijk dan eens bij onze sollicitatietips!

…want dit wil je liever voorkomen:

Sollicitatiebrief voorbeeld motivatiebrief

Ben je op zoek naar werk, vacatures vind je hier.

Sollicitatiebrief of motivatiebrief schrijven

Gebruik deze voorbeeld sollicitatiebrief of dit motivatiebrief voorbeeld om in te vullen en zo snel de perfecte sollicitatiebrief te versturen. De snelste manier om je handtekening digitaal te maken is deze op een wit blaadje zetten en er met je smartphone een foto van te maken bij voldoende (dag)licht. Mail deze foto vervolgens naar jezelf en plak ‘m in je sollicitatiebrief.

*Begin voorbeeld sollicitatiebrief*

(Je eigen voor- en achternaam)
(Je straatnaam + huisnummer)
(Je postcode + Plaatsnaam)

(Bedrijfsnaam waar je solliciteert)
(T.a.v. Dhr. of Mw. Voorletter(s) + Achternaam) (wanneer je het geslacht niet weet, zoek dit op, of laat het anders weg)
(Straatnaam van het bedrijf + huisnummer)
(Postcode + Plaatsnaam)

(Plaatsnaam, dag maand jaar)


Betreft: Sollicitatie (naam van de functie waarop je solliciteert)

Geachte (heer) (mevrouw) (Achternaam, let op: ‘Van’ met een hoofdletter),

Met enorm veel enthousiasme las ik de vacature voor (naam van de functie waarop je solliciteert) op CheckWerk.nl. Deze functie is mij naar mijn mening werkelijk op het lijf geschreven! Omdat ik veel ervaring heb met (passende ervaring 1), (passende ervaring 2) en (eventuele passende ervaring 3), ben ik al enige tijd op zoek naar een functie zoals deze. 
Op dit moment ben ik werkzaam (of actief) als (wat voor relevants je ook aan het doen bent). (Korte reden wat je op dit moment mist in je huidige functie of iets dergelijks). Daarom ben ik op zoek naar een baan die (dat wat je mist wel heeft) en ik (fulltime / parttime / voor x-aantal uur) zou kunnen vervullen en solliciteer ik graag op deze functie.

In mijn functies als (relevante functie 1) en (eventuele relevante functie 2) heb ik veel ervaring opgedaan met (noem je relevantie werkzaamheden). Daardoor ben ik gewend om te werken met diverse (relevante soort computerprogramma’s) programma’s, waaronder (meest relevante programma). Daarbij is (sterkste kant) altijd mijn sterkste kant geweest en heb ik (overige relevante cursus / publicatie of iets dergelijks) behaald/uitgebracht.

Door mijn huidige/voorgaande functie bij (huidige/voorgaande bedrijf) en doordat ik veel/een aantal (ervaring/familieleden/vrienden/relaties) heb binnen dit vakgebied, heb ik hier grote affiniteit mee. Daarnaast kom ik uit een (passend bij de affiniteit)familie en waardeer ik (iets relevants) daardoor enorm. Door dit alles ben ik van mening dat ik volledig aan de gevraagde functie-eisen voldoe.

Ik hoop van harte mijn motivatie en bijgevoegde CV in een persoonlijk gesprek met u toe te mogen lichten.

In afwachting van uw reactie verblijf ik.

Hoogachtend,


 (afbeelding van je handtekening)

__________________________

(Je eigen volledige naam)

*Einde voorbeeld sollicitatiebrief*

Evaluatie van de voorbeeld sollicitatiebrief

Natuurlijk zullen er bepaalde elementen zijn in de voorbeeld sollicitatiebrief en het motivatiebrief voorbeeld die wellicht niet passend zijn voor jouw sollicitatiebrief of motivatiebrief. Deze kun je er natuurlijk gewoon tussenuit halen of vervangen. Met deze voorbeeld sollicitatiebrief en dit motivatiebrief voorbeeld heb je in elk geval een goed startpunt om je sollicitatiebrief mee te schrijven!

Sollicitatiebrief en CV tips

Bekijk onderstaande infographic over duidelijke CV tips en de do’s en don’ts voor je CV.

CV Tips Infographic
Sollicitatiebrief voorbeeld gebruiken

Je kunt dit voorbeeld van een sollicitatiebrief gerust gebruiken. Deze is ontwikkeld door CheckWerk.nl en volledig gratis beschikbaar.